Herroepingsrecht

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor uw eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of via de retourenpagina. U kunt ook onderstaand formulier gebruiken en per post naar ons sturen. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Let op: niet of onvoldoende gefrankeerde verzendingen worden door ons niet geaccepteerd en zullen retour afzender gaan.

Er zijn een paar uitzonderingen waarvoor het herroepingsrecht niet geldt:

  • 1.    Verbanddozen en modules voor verbanddozen als de verzegeling is verbroken. Artikel 230p, f, 3  BW 6 zegt hierover: "De consument heeft geen recht van ontbinding bij de levering van zaken die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken."
  • 2.    De extra kosten die in rekening worden gebracht bij een rembourszending. Artikel 230r, 3  BW 6 zegt hierover: "De handelaar is niet verplicht de bijkomende kosten terug te betalen, indien de consument uitdrukkelijk voor een andere wijze dan de door de handelaar aangeboden minst kostbare wijze van standaardlevering heeft gekozen."


Modelformulier voor herroeping

(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)


Aan: Mijnbrandblusser.nl

Veelerweg 1, 9541VT Vlagtwedde


Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende 

de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]*

de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]*

de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*,

herroept/herroepen*


Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]

Ordernummer [nummer op de orderbevestiging, indien bekend]

[Naam consumenten(en)]

[Adres consument(en)]

[Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)


* Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.